Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Бирени Мезета»Панирани свински сърца и бял дроб

Панирани свински сърца и бял дроб

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Панирани свински сърца и бял дроб
Снимка: Зори
1 / 3
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Толкова вкусни и толкова сочни панирани сърца и дроб, че отсега си знаем, че тази бира няма да ни стигне до никъде"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 800 г бял
  • свински сърца - 600 г
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • джинджифил - 1 к.л. смлян
  • кимион - 1 к.л.
  • майорана - 1 к.л. суха
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • бира - 100 мл
  • олио - за пържене
  • По желание за заливка
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата и свинският бял дроб се почистват и измиват от кръвта под течаща вода. Слагат се в тенджера с подсолена вода, дафинов лист и 3-4 зърна бахар да се сварят. Свареното месо се нарязва на парчета - сърцата - на жулиени, а дробът - на средни парчета.

За панировката: Брашното, яйцата, бирата, смлените подправки и сол на вкус се разбиват в купа до получаване на хомогенна смес. Парчетата месо се потапят в нея и се пържат в дълбок тиган с повече мазнина (в маслена баня).

Запържват се и от двете страни до златисто. Оставят се на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

По желание може да сервирате със сос, приготвен от наситнения магданоз, пресовани скилидки чесън, лимонов сок и сол.

Панираните свински сърца и бял дроб са страхотно бирено мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: