Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Плодова Салата»Плодова салата в ананас

Плодова салата в ананас

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Плодова салата в ананас
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Вие само кажете ДА на този десерт, а ние ще ви научим как да правите карамелени пеперуди"

Необходими Продукти

  • ананас - 1 бр.
  • портокал - 2 бр.
  • киви - 2 бр.
  • млечен крем - 1 кутийка натурален за мазане
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • за украса
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете ананаса по дължина, без да премахвате листата. Издълбайте половинките внимателно и нарежете на кубчета плодната част.

Нарежете и другите плодове – в случая тук има киви и портокал.

Напълнете ананасовите кори с нарязаните плодове.

Разбъркайте добре млечния натурален крем заедно със сметаната и пудрата захар. Сложете и ванилията. Сипете в шприц и направете бордюр около плодовете.

За украсата:

Защо не карамелена пеперуда! ?

Сложете в малък съд на огъня две супени лъжици захар с една чаена лъжичка. Разбъркайте, да не прегори, и щом стане хубав карамелен цвят, гребвайте с една лъжица от карамела и изливайки на тънка струйка, директно рисувайте пеперуди върху лист от хартия за печене. Докато е още топло, прегънете леко хартията, прихващайки с пръсти от външната страна в средата на пеперудата. Така крилцата ще са по-прибрани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: