Свинска кавърма в гондола

17/02/2017
"За всеки гост пригответе по една гондола с кавърма, на предвидете и допълнителни, защото са толкова вкусни, че всеки ще поиска да хапне още "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо736
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • гъби - 250 г печурка
  • лук - 3 бр.
  • чесън - 2 стръка, пресен
  • чушки - 8 бр. сиврия
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • универсална подправка - зеленчукова вегета

Начин на приготвяне

В сгорещено олио запържете месото, нарязано на късчета. Разбъркайте няколко пъти. Щом месото се позачерви, добавете последователно нарязани на четвъртини гъби.

Нарежете лука на едри полумесеци и сипете към месото, както и четири чушки, нарязани на колелца, и двата стръка чесън. Разбъркайте отново два-три пъти и поръсете със сол и подправките.

Залейте с водата, а като заври, добавете двата домата, нарязани на кубчета. Захлупете и гответе за кратко, докато омекнат зеленчуците, а накрая поръсете с малко стрита чубрица.

Разпределете готовата кавърма в гондоли. Във всяка гондола чукнете по едно яйце и сложете една цяла чушка сиврия.

Запечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20 мин., или по ваша преценка до готовност на яйцето. Поръсете с накълцан пресен магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар