Супа с тиквички и сирене

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Супа с тиквички и сирене
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Много вкусна и същевременно много лека и ароматна супичка, която веднага ще прибавим към списъка с любими"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • тиквички - 4 бр. малки
  • морков - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • сирене - 4 - 5 с.л. настъргано
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • копър
  • за застройка
  • яйце - 1 бр
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера, в което пуснете накълцания лук на кубчета леко да се позапържи.

Прибавете брашното и червения пипер, разбъркайте и залейте със студена вода /около 2 литра/. Оставете водата да заври, а през това време нарежете на ситни кубчета измитите тиквички. Пуснете ги във врящата вода и добавете настъргания на едро ренде морков.

След като зеленчуците се варят 10 минути, прибавете и настърган обеления от люспата домат. Подправете с подправките.

Когато поври още 5-6 мин., отдръпнете супата от огъня и докато е още гореща, сипете настърганото сирене и поръсете с накълцан копър.

Разбъркайте и прибавете застройката от разбитото яйце с щипка сол, заедно с киселото мляко, като в купичката към яйцето сипвайте лъжица по лъжица от горещата супа, докато напълните купичката и тогава цялото количество върнете в супата и разбъркайте.

Супичката е вкусна топла, но е и много приятно да се яде студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: