Макарони с телешко и спанак на фурна

17/02/2017
"Вкусът на това ястие е изненадващо нежен и фантастичен. Убедете се сами!"
Приготвяне50 мин.
Готвене65 мин.
Общо115 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • макарони - 400 г (мидички, охлюви)
  • телешко месо - 350 г
  • спанак - 100 г замразен
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 40 г
  • яйца - 3 бр.
  • кимион
  • черен пипер
  • кориандър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме отделно месото, накълцано на малки парчета, и макароните (според предписанията на пакета ) в подсолена вода.

Към телешкото препоръчвам 1-2 капки оцет - става невероятно крехко, особено в тенджера под налягане. Когато станат готови макароните, се отцеждат и се разбъркват със стопеното и сгорещено масло.

Нарязваме на ситно лука и спанака. Загряваме олио на дъното на тиган и запържваме лука. Добавяме междувременно изваденото от бульона и отцедено месо и впоследствие спанака.

Междувременно в 1/2 ч.ч. от млякото се разтваря брашното и се бърка на котлон в подходящ съд, до леко сгъстяване.

Добавя се към сместа със спанака заедно с подправките. На дъното на тава се разстилат половината от макароните. Отгоре се слага сгъстената смес от тигана и се покрива с останалите макарони.

Отделно в купа, се разбиват яйцата, заедно с чашата мляко + още 1 ч.ч. от прецедения бульон от телешкото. Заливаме ястието и печем на 200 градуса до лека коричка. Вкусът е изненадващо нежен и фантастичен. Убедете се сами!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар