Макарони с телешко и спанак на фурна

17/02/2017
"Вкусът на това ястие е изненадващо нежен и фантастичен. Убедете се сами!"
Приготвяне50 мин.
Готвене65 мин.
Общо115 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме отделно месото, накълцано на малки парчета, и макароните (според предписанията на пакета ) в подсолена вода.

Към телешкото препоръчвам 1-2 капки оцет - става невероятно крехко, особено в тенджера под налягане. Когато станат готови макароните, се отцеждат и се разбъркват със стопеното и сгорещено масло.

Нарязваме на ситно лука и спанака. Загряваме олио на дъното на тиган и запържваме лука. Добавяме междувременно изваденото от бульона и отцедено месо и впоследствие спанака.

Междувременно в 1/2 ч.ч. от млякото се разтваря брашното и се бърка на котлон в подходящ съд, до леко сгъстяване.

Добавя се към сместа със спанака заедно с подправките. На дъното на тава се разстилат половината от макароните. Отгоре се слага сгъстената смес от тигана и се покрива с останалите макарони.

Отделно в купа, се разбиват яйцата, заедно с чашата мляко + още 1 ч.ч. от прецедения бульон от телешкото. Заливаме ястието и печем на 200 градуса до лека коричка. Вкусът е изненадващо нежен и фантастичен. Убедете се сами!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!