Сочно печено заешко със зеленчук

17/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Ето я и нашата изпитана рецепта за топящо се в устата печено зайче, сготвена, изпитана и високо оценена от майсторите "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1.5 кг
  • олио - 100 мл
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • лук - 3 глави стар
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне

Накиснете месото във вода за 2 часа, след което го нарежете на порции. Нарежете лука на ситно, а морковите и картофите - на едри парчета.

В нагрятото олио запържете месото за около 10 минути от двете страни. Към края на пърженето добавете ситно нарязания лук, запържете до омекването на лука.

Поръсете ястието със зеленчуковата подправка и налейте топлата вода. Прибавете морковите и оставете ястието да ври на бавен огън при затворен капак на съда.

Малко преди да е готово месото, добавете картофите и скилидката чесън. След около 10 минути, прехвърлете ястието в подходяща тава, посолете и поръсете с черен пипер.

Запичате ястието в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар. Така сготвено, заешкото месо става крехко, сочно и вкусно.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар