Гнезда от кайма със сметана

17/02/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2362837042
"Много ефектни и много вкусни гнезда - супер идея за една по-представителна вечеря, особено ако ги комбинирате с подходящата гарнитура "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 195
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с нарязания на ситно лук. Накиснете хляба за няколко минути в 1/2 от млякото /100 мл/. Изцедете и добавете към каймата.

Добавете останалата част от млякото заедно с подправките /сол, черен пипер и чубрица/. Омесете добре и оставете за 30 мин в хладилник.

Оформете топки от каймата с големината на ябълка и след това направете гнездо. Наредете гнездата върху намазана тавичка.

За плънката смесете сметана с яйцата, добавете настъргания кашкавал и копъра. Готовата плънка разпределете по гнездата.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.

Сервирайте с топла гарнитура или свежа салата.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар