Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Черно хлебче с чиа, сусам и слънчоглед

Черно хлебче с чиа, сусам и слънчоглед

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37454166355
Черно хлебче с чиа, сусам и слънчоглед
Снимка: Emilia Krumova
1 / 5
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Готвач.БГ препоръчва Черно хлебче с чиа - изключително вкусно и подходящо дори и за вегани"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г типово
  • мая - 1/2 кубче
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чиа - 2 с.л.
  • сусам - 3 с.л.
  • слънчогледово семе - 3 с.л.
  • вода - 100 мл за чиата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накисвате чиа в 100 мл вода и слагате настрани за 30 минути. Пресявате брашното три пъти и правите кладенче в него.

Загрявате водата и в нея разтваряте маята със захарта и чакате да шупне. В брашното слагате всичките останали продукти, накрая маята и чиата.

Замесвате тестото. Получава се твърдо тесто, което поставяте на топло да втаса около 40 - 50 минути. Готовото тесто оформяте на хлебче и поставяте във продълговата силиконова форма или форма за козунак.

Слагате в предварително загрята фурна на 190 градуса и печете до готовност около 35 - 40 минути. Готовото хлебче завивате в чиста кърпа с формата за 15 минути и след това го изваждате. Станало е меко и ароматно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: