Бърза бисквитена торта със сладко от смокини

17/02/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Една уж семпла бисквитена торта, чийто вкус и забележителен аромат дълго няма да забравите "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо735
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакет Изгрев
  • инстантен крем - 2 пакета ванилия на Dr. Oetker
  • прясно мляко - 1 л
  • сладко - 1 буркан от смокини
  • смокини - 11 бр. пресни
  • канелена захар - 3 с.л.
  • ленено семе - 3 с.л. смялно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема, като две пакетчета инстантен крем на Д-р Йоткер разбираме в 800 мл студено мляко.

Приготвяме си тава, в която ще правим тортата.

Редим ред бисквити, като предварително потапяме в мляко, всяка една бисквитка.

Отгоре намазваме с крема, поръсваме с канелена захар и разстиламе сладко от смокини.

Върху тях отново редим бисквити, потопени в прясно мляко, намазваме с крем, поръсваме с канелена захар и разстиламе сладко от смокини.

Последният ред от бисквити го редим отново като всяка бисквита е потопена в прясно мляко.

Остатъкът от крема го объркаме с останалият крем намазваме бисквитите, поръсваме с канелена захар и ленено семе.

Накрая нареждаме пресните смокини за разкош.

Бисквитената торта става много ароматна. Трябва да престои няколко часа в хладилник преди сервиране.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар