Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински бут с велуте от магданоз

Свински бут с велуте от магданоз

ViktoriaViktoria
Чирак
63438133465
Свински бут с велуте от магданоз1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
500 мин.
Общо
560 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински бут - 1.8 кг с кожа
  • кромид лук - 2 глави
  • морков - 1
  • селъри - 1 стрък
  • чесън - 1 глава
  • пилешки бульон - 1 л
  • карамфилчета - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • дафинови листа - 2
  • сол
  • черен пипер
  • За пастата
  • мед - 50 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • винен оцет - 1 с.л.
  • еднозърнеста горчица - 50 г
  • карамфилчета - 8
  • пипер меланж - 1 ч.л. на зърна
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • шалот - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 връзки
  • пилешки бульон - 100 мл
  • сметана - 50 мл животинска
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се овкусява със соли черен пипер. В съд за печене се слагат главата чесън, разрязана на две, морковът, лукът и селърито, нарязани на едро, прибавят се дафиновите листа, пиперът и карамфилчетата.

Слага се месото с кожата нагоре и се залива с бульона. Пече се 8 часа в загрята на 90 градуса фурна с вентилатор.

Изпеченото месо се изважда върху скара да се охлади. Кожата се отделя, като подкожната мазнина се оставя върху месото.

В хаванче се стриват карамфилчетата за пастата и пиперът меланж. Смесват се с медът, зехтинът, горчицата, оцета, сол и черен пипер. С получената смес се намазва месото.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до получаването на хубава коричка - около 30 мин.

Листата на магданоза за соса се накъсват. Бланшира се за 5-6 секунди в кипяща вода. След това се отцеждат и веднага се смилат в блендер с 4-5 кубчета лед. Така магданозът запазва цвета си.

В касерола се загрява маслото за соса и в него се запържва лукът и чесънът, нарязани на ситно. Добавя се брашното и след като се позапържи, постепенно се налива бульонът. Сипва сметаната и се прибавя магданозът. Кипва се и се сваля от огъня. Прецежда се и се овкусява със сол и черен пипер.

Месото се нарязва и се сервира с магданозеното валуте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: