Бонбони Заешки уши

17/02/2017
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак66965
"Супер лесни бонбонки - почвате и след 1 час са готови за следобедното кафе "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • обикновени бисквити - 200 г
  • орехи - 1 ½ ч.ч. смлени
  • бадеми - 100 г сурови
  • ром - 50 мл
  • ванилова есенция - 1 ч.л. /или 1 пакетче ванилия/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат.

Бадемите се накисват в гореща вода, обелват се и се запичат на 130 г до зачервяване.

Разбива се маслото със захарта. Прибавят се разбитото яйце,
бисквитите, 1 ч.ч. от орехите, ромът и ваниловата есенция.
Сместа се обърква добре.

Правят се топчета с диаметър 1.5-2 см, които се овалват в останалите орехи.

Върху тях се набучват заешки уши от изпечени бадеми. Поставят се в хладилника.

След 1 час са готови за следобедното кафе.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар