Баклава с плънка

30/03/2012
от А.БорисоваНовак
"Знаете ли какво е по-вкусно от едно парче баклава? Точно така, две парчета баклава при това с плънка!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо53 008
  • Преглеждания за месеца1208
  • Преглеждания за седмицата778
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, ванилията и киселото мляко. Добавете брашното с разбърканите в него предварително канела и ванилията. Хубаво разбъркайте и сипете орехите.

Намазнете тава и започнете да редувате корите с малко грис и така, докато наредите 1/2 от корите. Отгоре полейте от яйчната смес и разпределете останалите кори, пак с по малко грис между тях.

С остър нож нарежете накрая баклавата на ромбове или квадрати. Полейте отгоре разтопеното масло.

Сложете да се пече в загрята на около 180-190 градуса фурна до готовност. Сиропирайте вече изстиналата баклава с горещия сироп, приготвен от захарта и водата, лимоновата кора и ванилията, кипнали върху котлона. Оставете баклавата с плънка да престои за 1 денонощие или нощ, преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 11
4 8
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

селман
селман
15.11.2014 13:45
супер баклава
0
0
Поли
Поли
23.12.2013 12:27
корите с тестото между тях - как се реже?Ако не се среже предварително,а след като е опечена?
6
2
Симона
Симона
30.12.2012 13:38
Страхотна баклава!!!!Браво! :)
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв