Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Курбан чорба по Врачански

Курбан чорба по Врачански

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Курбан чорба по Врачански1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Прииска ли ви се да опитате вкусна курбан чорба - на тичайте към Враца - ето ви рецептата и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • кромид лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • масло - 1/3 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • оцет
  • сол
  • чубрица
  • девесил
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода, докато омекне. След това добавяме нарязаните на парчета лук, чушка и морков.

Когато месото е почти готово, добавяме нарязаните на кубчета домати и картофи.

След това добавяме ориза и варим още 10-15 мин.

След това застройваме готовата супа с млякото и яйцата.

Добавяме подправките и оцета и поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: