Торта Сърце с ванилови бишкоти

17/02/2017
Валя Вълова
отВаля ВъловаНовак3
"Знаете ли колко ви обичаме - колкото ей такава торта с ванилови бишкоти "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо447
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бишкоти - 1 пакет кръгли ванилови
  • нишесте - 2 бр. с аромат ванилия
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1.4 л
  • кокосови стърготини - 200 г
  • течен шоколад - 300 г
  • конфети - 30 г сърце на Д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме нишестето според указанията. Двата пакета нишесте се разтварят в 200 мл мляко и се добавят към врящото мляко, което е 1.2 л със захар 200 г, която се е разтворила. Бърка се непрекъснато с тел, докато се сгъсти.

Течният шоколад се разтапя предварително, ако имате микровълнова, го пускате за 1 мин, ако нямате - на водна баня на котлона.

В форма сърце нареждаме един ред от кръглите бишкоти. Отгоре покриваме добре с ваниловото нишесте, поръсваме с кокосови стърготини и слагаме малко от течния шоколад с лъжица.

На втори ред отново се нареждат бишкоти, залива се с нишесте, поръсва се с кокосови стърготини и течен шоколад.

Финализира се с ред бишкоти, нишесте отгоре. Обилно поръсваме с кокосови стърготини, нареждаме бишкоти по края, за да очертае сърцевидната форма, добавяме конфети под формата на ръце и с лъжица правим шарки с разтопения шоколад.

Ако се е втвърдил, отново трябва да се разтопи.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!