Патица в гювеч

30/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 668
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - около 2 кг цяла патица
  • домати - 6 броя
  • зеле - 1 зелка
  • чесън - 1 глава
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 - 2 ч.л. ронена
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патицата добре, като измиете и нарежете дреболийките й. Осолете я добре вън и вътре и поръсете с малко черен пипер.

Загрейте мазнината в тенджера и запържете за 20 секунди целите скилидки чесън, леко набодени с нож. Добавете дреболийките и запържете за 2 минути, като разбърквате.

Добавете накълцаното зеле и го задушавайте, докато леко омекне. Прибавете подправките към него и объркайте добре.

На дъното на гювеч сложете 1/2 от зелето, 1/2 от почистените и нарязани ситно домати, патицата и останалите части от зелето и доматите.

Сложете капака и пъхнете във фурната за 2-3 часа да се пече на около 190 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар