Торта Морско дъно

17/02/2017
Валя Вълова
отВаля ВъловаНовак3
"Знаете, че сме страстни почитатели на тортите, затова не може да ни оставите тази торта Морско дъно и да очаквате да не я изядем цялата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • готови блатове - 1 пакет ванилови
  • пурички - 6 бр. поляти с млечна глазура
  • шоколадови бонбони - 6 бр. Морско дъно
  • компот - 1 бр.
  • За шоколадовия крем
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • течен шоколад - 180 г
  • масло - 2 с.л.
  • сладкарска сметана - 150 - 200 мл
  • За карамелената глазура
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • течна сметана - 1 ч.ч. високомаслена
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се шоколадовия крем, който ще се сложи между блатовете.

Пудингът се приготвя според указанията на опаковката.

Загрейте 500 мл прясно млякото, изсипете в него 200 г захар, разбъркайте, докато се разтопи. През това време пудингът се разбира в 100 мл студено прясно мляко и се добавя към загрятото мляко. Бърка се интензивно, докато се сгъсти. След като се сгъсти, прибавете маслото и течния шоколад.

Разбърквайте, докато се хомогенизира. Оставете напълно да изстине и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.

На подложка за торта се слага най-долният блат, сиропира се с компот, около 5-6 с.л, намазва се с шоколадовия крем. Слага се средният блат, сиропира се, намазва се с шоколадов крем.

Най-горният блат се слага, сиропира се с около 3-4 с.л. компот. Оставя се тортата и се подготвя карамелената глазура.

Смесете сметаната с кафявата захар, добавете щипка сол. Сложете сместа на котлона и нека заври на среден огън. Бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтопи. Глазурата трябва да започне да се сгъстява след около 12-тина минути и тогава прибавете ваниловата есенция. Махнете от котлона и оставате да изстине.

Намажете тортата или я полейте, както ви е удобно. Ако искате да е по- интересна, можете да сложите малко шоколад в карамела, да разтопите на водна баня и да я направите половината с карамелена глазура, а другата половина с шоколадово-карамелена глазура Изчакайте да стегне и декорирайте с бонбони и пурички.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар