Трюфелова торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Трюфелова торта1 / 2
30/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10 парчета
"С такава вкусна торта как да не ти се прииска всеки ден да бъде празник?"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • шоколад - 500 г натурален + 100 г течен
  • шоколад - 150 г бял
  • прясно мляко - 125 мл
  • сметана - 500 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 60 г
  • галета - 100 г
  • течен шоколад - 100 г
  • масло - 100 г меко
  • захар - 100 г
  • бонбони - 10 броя готови шоколадови трюфели
  • кувертюр - 1 опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете мекото масло. Разбийте добре. Смесете галетата, брашното и бакпулвера и ги добавете към яйчната смес заедно с течния шоколад.

Разбъркайте внимателно, докато се получи еднородна смес. Сипете в подмазнена тавичка и сложете да се пече за 10–15 минути в предварително загряна на 200–220 градуса фурна. След това намалете на 180 градуса и оставете да се пече за още 20 минути.

Сложете в съд на котлона сметаната и прясното мляко за крема да заврат. Натрошете шоколадите в купа и добавете тази гореща смес. Оставете за 30 секунди и разбъркайте до хомогенност.

Разрежете изпечения блат внимателно на 3 отделни част с конец. Слепете блатовете с крема и намажете цялата торта обилно с крем. Оставете в хладилник за 1 нощ.

Подредете след това няколко бонбони Трюфел отгоре и залейте с приготвената шоколадова глазура или кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
44
30
20
10
Дай твоята оценка: