Сладки от медено тесто

18/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856073
"Знаете, че при медените сладки не е важна нито формата, нито украсата, а колко точно ще успеете да излапате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 267
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • яйца – 2 бр.
  • пудра захар – 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • пчелен мед – 3 с.л.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • какао - 1 с.л. пълна
  • бурбонска ванилия – 1 к.л.
  • за украса
  • черен шоколад – 50 г за готвене
  • бял шоколад – 2 с.л. пелети
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в кладенче сипете всички продукти, като содата бикарбонат угасите с лимоновия сок. Замесете меко тесто и оставете за около 20 минути да си почине.

Разделете тестото на две части. От едната част можете да направите медени топчета, а от другата – медени бисквити.

За да направите медените бисквити, разточете тестото върху леко набрашнен плот с дебелина 6-7 мм и изрежете с различни формички.

В друга тава върху хартия за готвене подредете медени топчета, колкото малък орех, и леко притиснете.

Печете за 10- на минути на 180 градуса.

За украсата: Начупете шоколада в малък съд и го поставете върху друг съд с вода на огъня.

Разтопете на водна баня шоколада и го сипете в малка фунийка, направена от хартия за готвене.

Отрежете малко от връхчето на фунийката и украсете медените топчетата, изливайки на тънка струйка шоколада. Отгоре поръсете по няколко пелети от бял шоколад.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар