Портокалов кекс с бяла шоколадова глазура

18/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор493344902
"Нищо не казва Добро утро на хората, които обичате, така, както парче от този ароматен кекс, опитайте и ще видите колко сме прави "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 196
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • За кекса
  • портокали – 3 бр.
  • яйца – 3 бр.
  • захар – 300 г
  • краве масло – 125 г меко
  • ванилова захар – 1 бр.
  • брашно – 250 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • за глазурата
  • бял шоколад – 100 г
  • олио – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете портокалите в блендер и ги смилете на каша, оставете ги настрани.

Отделно смесете пресятото брашно с бакпулвера и ги разбъркайте. С много малка част от маслото намажете формата за кекс и поръсете леко с брашно.

В купата, в която ще бъркате кекса, прибавете на парчета мекото масло, 1 яйце и 1/3 от захарта, разбивате за 3 минути с миксер. Добавете второто яйце и половината от останалата захар и отново разбивате за 3 минути. Добавете третото яйце с останалата захар и разбивате за 3 минути.

Към сместа прибавете на части брашното при непрекъснато бъркане с шпатула.

Накрая прибавяте и портокаловата каша, разбъркайте с шпатулата до еднородна смес.

Сипете сместа в подмазаната форма и поставете в предварително нагрята фурна на 180 градуса, печете до златисто.

Изпечете кекса и 10 минути след това извадете от формата, оставете да се охлади.

Пригответе си глазурата, като на водна баня или в микровълнова разтопите шоколада в олиото до гладка течна смес. След като се охлади, полейте кекса и декорирате с натрошени сурови ядки по желание.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар