Домашни мекици с кашкавал

18/02/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
"Няма да чакаме почивните дни, за да си приготвим вкусни мекици - още утре ставаме рано и се захващаме "
Готвене30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си замесваме тестото за мекиците. Оставяме го да си почине и да удвои размера си. Като е готово, отново го премесваме.

Разделяме на малки топчета, разточваме леко и във всяко слагаме парченца кашкавал. Затваряме, като леко притискаме в краищата.

Слагаме тигана с олиото да се сгорещи на котлона. Пържим мекиците с кашкавал до златисто на не много силен огън.

Страхотна съботно-неделна закуска. Може да поднесем с чаша компот.

Приятен апетит!

Забележка: Можем да напълним мекиците със сирене, с колбас или друга плънка. Всичко е въпрос на вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар