Торта Белисима

18/02/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1692301174
"Страхотна торта в осем лесни стъпки, който се приготвя за нула време И да, трябва да се изчака 4 часа, за да стегне, но си струва всяка секунда търпение "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесете всички продукти за сиропчето и ги поставете на котлона, докато сместа заври.

2. През това време наредете на дъното на тавичка бишкотите на два реда. Залейте с готовия сироп.

3. Кремa приготвяме, като затопляме прясното мляко и през това време разбиваме до побеляване жълтъците със захарта.

4. Без да спираме да бъркаме (с миксер), наливаме млякото на тънка струйка при жълтъците. Връщаме на котлона на много тих огън (! ) и бъркаме, докато леко се сгъсти.

5. Натрошаваме белия шоколад и го слагаме при крема. След като се разтопи, отстраняваме от котлона и слагаме желатина (разтворен в малко студена водичка, или както е според указанията на пакетчето). Разбъркваме добре и оставяме сместа леко да се поохлади.

6. Разбиваме сметаната на сняг и я прибавяме малко по малко към поохладения (но в никакъв случай изстинал) крем. Бъркаме внимателно с въртеливи движения до цялостното интегриране на сметаната.

7. Изсипваме сместа върху напоените бишкоти. След като изстине, трябва да се остави в хладилник за минимум 4 часа (това е най-трудната част )

8. Украсете, като настържете с нож черния шоколад върху готовата торта и по ръбовете шприцовайте сметана или дулсе де лече.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Белият шоколад е 150 грама, по погрешка съм написала мл, за което се извинявам!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв