Ловджийска солена торта

19/02/2017
"Трябва ви наистина ловец, за да съберете съставките за тортата, но за изяждането ви трябва само вилица и мерак. Опитайте, оценявайте и коментирайте "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо678
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1кг
  • масло - 1 с.л.
  • кисели краставици - 1 буркан
  • пъдпъдъчи яйца - 15 варени
  • колбас - 400 г пушен дивечов
  • краве сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • сол
  • За соса
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • За украса
  • пъдпъдъчи яйца - 8 варени
  • чери домати - 8
  • див лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сваряват обелените картофи. Изцеждат се от водата, слага се маслото и хубаво се намачкват.

Всички останали продукти се рендосват в отделни купички.

В друга купичка се разбърква майонезата и млякото.

Щом картофите са изстинали, редим продуктите във форма за торта. На дъното на формата се слага половината картофено пюре и с лъжица се притиска хубаво.

Слага се сиренето и отгоре колбасът. Намазва се с няколко лъжици от соса. Разстила се останалото пюре и върху него се слага ред краставички, ред варени и нарязани яйца и се намазва отново със сос.

Завършва се с рендосания кашкавал и се покрива с фолио. Притиска се леко с пръсти и се прибира в хладилника за една нощ.

На другия ден тортата се вади от ринга и се украсява с чери доматчетата и останалите 8 пъдпъдъчи яйца.

Отстрани се намазва леко с майонеза, върху която се слага нарязаният на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар