Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Ловджийска солена торта

Ловджийска солена торта

teodorateodora
Новак
211062392
Ловджийска солена торта1 / 2
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Трябва ви наистина ловец, за да съберете съставките за тортата, но за изяждането ви трябва само вилица и мерак. Опитайте, оценявайте и коментирайте"

Необходими Продукти

  • картофи - 1кг
  • масло - 1 с.л.
  • кисели краставици - 1 буркан
  • пъдпъдъчи яйца - 15 варени
  • колбас - 400 г пушен дивечов
  • краве сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • сол
  • За соса
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • За украса
  • пъдпъдъчи яйца - 8 варени
  • чери домати - 8
  • див лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сваряват обелените картофи. Изцеждат се от водата, слага се маслото и хубаво се намачкват.

Всички останали продукти се рендосват в отделни купички.

В друга купичка се разбърква майонезата и млякото.

Щом картофите са изстинали, редим продуктите във форма за торта. На дъното на формата се слага половината картофено пюре и с лъжица се притиска хубаво.

Слага се сиренето и отгоре колбасът. Намазва се с няколко лъжици от соса. Разстила се останалото пюре и върху него се слага ред краставички, ред варени и нарязани яйца и се намазва отново със сос.

Завършва се с рендосания кашкавал и се покрива с фолио. Притиска се леко с пръсти и се прибира в хладилника за една нощ.

На другия ден тортата се вади от ринга и се украсява с чери доматчетата и останалите 8 пъдпъдъчи яйца.

Отстрани се намазва леко с майонеза, върху която се слага нарязаният на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: