Пилешко Качаторе с бекон

19/02/2017
"Дори и името на тази рецепта звучи вкусно, кой няма да иска да опита от това сочно пиле?"
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • олио - 2 с.л.
  • пилешки бутчета - 6 бр. долни, около 500 г
  • бекон - 100 г нарязан на тънки парчета
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 400 г обелени и нарязани домати или 1 бр. консерва
  • розмарин - 1 ч.л. сух
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • бульон пилешки - 200 мл
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям, дълбок тиган на средна температура. Запържете пилешки бутчета от всички страни, докато леко покафенеят - около 15 мин.

Извадете ги от тигана, намалете котлона и сложете да се запържи нарязаният бекон за около 5 мин. Извадете бекона при пилешките бутчета.

Добавете лука, предварително нарязан на тънки полумесеци, и розмарина. Запържете, докато омекне лукът - около 5-7 мин.

Върнете пилето и бекона. Добавете доматите, пилешкия бульон, балсамовия оцет и поръсете с черен пипер.

Захлупете с капак и гответе около 40 мин или докато омекне месото на пилето.

Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Чудесна рецепта, Нина. Само бих заменила олиото със зехтин.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв