Руло от кайма с картофена плънка в бекон

19/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2916873
"Само на нас ли ни се струва, че ще бъде хрупкаво и ароматно, и много подходящо за бира?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 692
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява с подправките – 3 щипки сол, 2 щипки стрита чубрица, 2 щипки смлян черен пипер и 2 щипки кимион. Галетата се накисва с малко вода и като набъбне, се добавя към каймата и едно яйце. Омесете и оставете каймата да почине половин час.

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги залейте с вода да се покрият. Прибавете във водата 1 ч.л. зеленчукова подправка и ги сварете за 20 минути.

Отцедете картофите от водата и леко ги намачкайте. Разбъркайте ги с едно яйце.

Другите три яйца ги сварете за плънка.

В йенска кексова тавичка се подреждат лентите от бекона, които са много тънко нарязани /ползвам на Каслер/, застъпвайки ги, като се оставят краищата да висят отвън.

На дъното се слага половината кайма, а отгоре се подреждат четвъртинки от сварените яйца. После се разстилат картофите, а върху тях - нарязани по дължина краставичка, морков и пиперка. Накрая завършете с останалата кайма и загърнете с висящите ленти от бекона.

Сложете рулото да се пече на 200 градуса за 30-40 минути.

Щом се зачерви, извадете рулото от фурната и го обърнете върху друга тавичка.

Поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната за кратко да се запече.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар