Руло от кайма с картофена плънка в бекон

19/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Само на нас ли ни се струва, че ще бъде хрупкаво и ароматно, и много подходящо за бира?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 793
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г смес
  • яйца – 5 бр.
  • галета – 2 с.л.
  • картофи – 5 - 6 бр
  • кисели краставички – 1 бр.
  • моркови – 1 бр. кисел
  • чушки – 1 бр. червена
  • бекон – 200 г сурово пушен
  • кашкавал – 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява с подправките – 3 щипки сол, 2 щипки стрита чубрица, 2 щипки смлян черен пипер и 2 щипки кимион. Галетата се накисва с малко вода и като набъбне, се добавя към каймата и едно яйце. Омесете и оставете каймата да почине половин час.

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги залейте с вода да се покрият. Прибавете във водата 1 ч.л. зеленчукова подправка и ги сварете за 20 минути.

Отцедете картофите от водата и леко ги намачкайте. Разбъркайте ги с едно яйце.

Другите три яйца ги сварете за плънка.

В йенска кексова тавичка се подреждат лентите от бекона, които са много тънко нарязани /ползвам на Каслер/, застъпвайки ги, като се оставят краищата да висят отвън.

На дъното се слага половината кайма, а отгоре се подреждат четвъртинки от сварените яйца. После се разстилат картофите, а върху тях - нарязани по дължина краставичка, морков и пиперка. Накрая завършете с останалата кайма и загърнете с висящите ленти от бекона.

Сложете рулото да се пече на 200 градуса за 30-40 минути.

Щом се зачерви, извадете рулото от фурната и го обърнете върху друга тавичка.

Поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната за кратко да се запече.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар