Петел с пикантен сос

19/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40613101
"Домашно петле с пикантен сос - обядът обещава да е повече от вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме петела на порции и го сваряваме в подсолена вода около 30 мин.

След това добавяме нарязаните на кубчета морков и целина и оставяме да се вари до готовност на месото.

След това добавяме настъргания хрян. Водата за варенето трябва да е колкото да покрива месото. Когато месото е готово, го изваждаме и го заливаме с малко препържено масло.

Изваждаме зеленчуците в друг съд и ги пасираме. Към тях добавяме сметаната, черния пипер и сол на вкус.

В останалото масло запържваме брашното и го разреждаме с бульона от варенето на месото.

След това го прибавяме към зеленчуците и с така получения сос заливаме месото.

Отгоре поръсваме с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар