Пикантен овнешки бут

19/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
"Месо, изпечено до съвършенство, и вкусни зеленчуци - сигурни ли сте, че не искате още една порция "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и правим в него прорези, в които слагаме скилидки чесън.

Сгорещяваме маслото и в него изпържваме месото от всички страни.

След това го слагаме в йенска тенджера, заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и го задушаваме в умерена фурна, като от време на време го поливаме със соса.

Когато месото е готово, в мазнината от пърженето задушаваме зеления фасул, нарязаните печени чушки и ги добавяме към месото.

След това поръсваме с подправките и добавяме маслините, обезкостени и разделени на две.

Слагаме и виното и запичаме за около 30 мин. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар