Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Пълнени агнешки шердени

Пълнени агнешки шердени

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пълнени агнешки шердени1 / 2
30/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 7 - 8 шерденчета
  • сол
  • лук - 10 стръка зелен
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • агнешко месо - 3/4 кг
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка ситно скълцан
  • джоджен - няколко стръкчета пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките шерденчета, посолете ги, оставете да престоят така 10 минути и ги изплакнете. Накълцайте лука и го запържете в сгорещеното масло, добавете агнешкото месо на хапки, предварително посолено и запържено.

Добавете ориза и бъркайте, докато и той се запържи. Поръсете с червения пипер, разбъркайте и солейте 1 ч.ч. гореща вода. Бъркайте, докато оризът набъбне добре. Снемете съда от котлона и добавете черния пипер, магданоза и накълцания пресен джоджен.

Напълнете шерденчетата с тази смес, като загънете навътре краищата им. Подреждайте ги в тава и ги полейте с 4 с.л. мазнина и 100 мл гореща вода. Сложете да се пекат в умерено загряна фурна, като ги обръщате, за да се зачервят равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
"Дял от стомах на преживно животно"
22.10.2013 16:54
1
El padrino
El padrino
Обяснете , какво е шердрнчета.Какъв е тоя български език.
22.10.2013 13:17
2
1
Покажи всички подкоментари