Чудни пухкави кифлички

19/02/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaЧирак8923153
"И са чудни, и са пухкави, и просто няма как да не ги приготвите и опитате "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 520
  • Преглеждания за месеца749
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото прясно мляко се разтваря захарта и маята. Прибавят се 4-5 супени
лъжици брашно и се оставя да се активира маята.

Към шупналата смес се прибавят олиото, солта и постепенно брашното. Замесва се меко но незалепващо тесто. Оставя се да втаса /да удвои обема си/.

Втасалото тесто се разделя на две равни части. Всяка от които се разточва на тънка кора с дебелина около 3 милиметра. Реже се на 16 части /през центъра/.

Във всяка една в широката част се поставя желаната плънка, леко се затварят краищата/за да не изтече плънката/ и се завива на кифлички. Готовите кифлички се подреждат в тава, постлана с хартия за печене, и се оставят да втасат.

Втасалите кифлички се мажат с разбития жълтък и се поставят в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар