Невероятен кейк на пластове с шоколадов ганаш

19/02/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач107252672
"Когато резултатът е толкова сладък и апетитен, усилията наистина си заслужават. Доверете ни се "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 540
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, захарта, млякото, рома и ванилията за 2-3 минути в метален съд, докато се смесят добре съставките. След което съдът се поставя върху тенджера с вряща вода, без да се опира във водата и се разбива 5-7 минути.

Отново се разбива с миксер 5 минути, след което на тънка струйка се добавя запърженото до светло кафяво и полуизстинало масло. Продължава разбиването с миксер още 10 - 15 минути, докато сместа побелее и увеличи тройно обема си.

След това се прибавят брашната, към които се прибавя нишестето. Разбива се до хомогенна смес.

Намаслява се дъното на тавичка с диаметър 24 сантиметра и се застила с хартия за печене. Изсипва се един черпак от сместа, разстила се равномерно и се пече във фурната на грил - само отгоре на висока температура за 1-2 минути.

Вади се тавичката и се добавя следващият черпак и така, докато свърши сместа, която е за около 7 блата.

Вади се готовият кейк от тавичката и докато изстине, се приготвя ганаша.
Загрява се сметаната, без да завира. Излива се върху натрошения кувертюр при непрекъснато бъркане, докато шоколадът се разтопи.

Прибавя се ромът и разтвореният предварително и затоплен желатин. С готовия ганаш се залива кейка.

Може да се украси по желание. Аз използвах мини-целувки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар