Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирано пилешко филе с къри

Панирано пилешко филе с къри

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Панирано пилешко филе с къри
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Знаете ли защо се слага къри на филенцата? Ами за да пиете повече биричка, докато им се наслаждавате"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • къри - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате филето на тънки ивици или пържолки, в купа сипвате соевия сос, бульона, пипера, кърито, олио и малко водичка.

Разбърквате хубаво и омесвате месото, оставяте да постои поне 1 час.

Загрявате олио и всяко парче потапяте в бяло брашно, яйца и накрая в царевичното брашно.

За по плътен вкус на къри може да добавите и при яйцата.

Пържите до златисто на умерен котлон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: