Сиропиран сладкиш Мравуняк

19/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Вкусен и ефектен - ще вземете акъла на гостите и те ще си поискат по едно парче от сладкиша и за вкъщи "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 909
  • Преглеждания за месеца1754
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

  • за кексовото тесто
  • яйца – 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно – 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер – 1 пак.
  • ванилии – 2 бр.
  • маргарин – 125 г
  • шоколадови пръчици – 0.5 ч.ч.
  • за сиропа
  • захар – 3 ч.ч.
  • вода – 3 ч.ч.
  • портокал – 1 бр. (кората)
  • за крем глазурата
  • маргарин – 120 г
  • захар – 130 г
  • какао – 20 г
  • нишесте – 35 г
  • прясно мляко – 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер мекия маргарин със захарта, докато захарта се усвои.

Добавяте яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Прибавяте ванилиите, смесеното пресято брашно с бакпулвера и накрая шоколадовите пръчици, като за тях бъркането, става с шпатула.

Сипете сместа в подмазана с маргарин тава /не по голяма от 26 см диаметър/. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса да готовност, оставете на хладно да се охлади напълно и разрежете на желаните от вас парчета.

Направете си сиропа, като обедините всички съставки за него и след като заври, залейте охладения сладкиш равномерно.

За крем-глазурата отделете 100 мл от млякото и разтворете в него нишестето. Останалото мляко сипвате в метален съд заедно със захарта, маслото, какаото и поставете на бавен огън.

Малко преди да заври, добавяте разтвореното нишесте и бъркате енергично в една посока до сгъстяване на крема. Изсипете върху сиропирания сладкиш и равномерно разстилате.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар