Сиропиран сладкиш Мравуняк

19/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф707446934
"Вкусен и ефектен - ще вземете акъла на гостите и те ще си поискат по едно парче от сладкиша и за вкъщи "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
53 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 695
  • Преглеждания за месеца661
  • Преглеждания за седмицата425
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена53

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер мекия маргарин със захарта, докато захарта се усвои.

Добавяте яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Прибавяте ванилиите, смесеното пресято брашно с бакпулвера и накрая шоколадовите пръчици, като за тях бъркането, става с шпатула.

Сипете сместа в подмазана с маргарин тава /не по голяма от 26 см диаметър/. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса да готовност, оставете на хладно да се охлади напълно и разрежете на желаните от вас парчета.

Направете си сиропа, като обедините всички съставки за него и след като заври, залейте охладения сладкиш равномерно.

За крем-глазурата отделете 100 мл от млякото и разтворете в него нишестето. Останалото мляко сипвате в метален съд заедно със захарта, маслото, какаото и поставете на бавен огън.

Малко преди да заври, добавяте разтвореното нишесте и бъркате енергично в една посока до сгъстяване на крема. Изсипете върху сиропирания сладкиш и равномерно разстилате.подобни рецепти тук

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар