Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтенца с кашкавал

Пълнени кюфтенца с кашкавал

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492431
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Топли кебапчета с нежно кашкавалено сърце и студена биричка - точно от каквото имате нужда"

Необходими Продукти

  • кайма смес - 500 г
  • лук глави - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • хляб филийки - 2бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 200 г
  • олио - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на ситно. Филийките хляб накиснете във вода и след това ги отцедете хубаво с ръка, като стискате здраво.

В купа поставете каймата натрошете влажния хляб и прибавете лука, яйцето, чубрицата, червения пипер, кимиона, солта и содата. Месете с ръка, докато се получи гладка смес и подправките се поемата напълно от смляното месо.

Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и прибавете в хладилника за минимум половин час.

Нарежете на еднакви средно големи кубчета кашкавала. За да не се разтече по време на пържене, замразете кашкавалчетата.

Извадете каймата от хладилника и оформете кюфтенца, в центъра на които заравяте по едно кубче кашкавал.

Загрейте 2 к.ч. олио в тенджерка с малък диаметър и пържете топчиците в маслена баня, докато придобият кафява коричка и внимавате кашкавалът отвътре да не се разтече.

Поднесете топли със студена биричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: