Вкусни и меки палачинки за торта

19/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Ако си мислите, че може да ги опазите, докато станат готови и да направите с тях торта, значи не знаете за точно колко вкусни палачинки става въпрос "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 303
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за палачинките
  • яйца – 3 бр.
  • захар – 1 с.л.
  • краве масло – 1 ч.л. (меко)
  • ванилии – 1 бр.
  • сол – 1 щипка
  • прясно мляко – 400 мл
  • брашно – 200 г
  • бакпулвер – 1 щипка
  • за плънка
  • сладко от ягоди
  • заквесена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти да са на стайна температура не по малко от час.

В подходяща купа смесвате яйцата със захарта и добавяте мекото масло и ванилията.

С помощта на миксер разбивате за около 3 минути, добавяте пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и щипка сол. Към тях прибавяте на тънка струйка прясното мляко, бъркайки с миксера на бавна степен до гладка хомогенна смес.

С помощта на четка намажете с масло дъното на тефлонов тиган 26 см диаметър.

Поставете да се нагрее на силен огън и намалете котлона.

Напълнете чаша за кафе със палачинкова смес (тя ще ни служи за дозатор за да станат палачинките еднакво тънки), сипете в нагрелия тиган .

След около 10-12 секунди обърнете палачинката и отново за 10 секунди печете до лек златист загар, и то тук –там.

Подреждате палачинките една върху друг, а без да мажете с масло - то просто e излишно.

От тях сглобявате торта, намазани със сладко и върху него тънък слой заквасена сметана или просто така намазани, сгънете или навийте и се наслаждавайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар