Пилаф със свинско месо

19/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор538355333
"Не, това не е обикновено месо с ориз, а пилаф - което означава, че е двойно по-вкусен и тройно по-ароматен "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 564
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо – 500 г
  • лук – 1 глава
  • моркови – 200 г
  • олио – 2 с.л.
  • краве масло – 2 с.л.
  • ориз – 200 г
  • зеленчукова подправка – 1 с.л.
  • сол – на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • топла вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте ориза много добре, като го търкате между дланите си в няколко води до чиста кристална вода. Залейте го със студена и леко подсолена вода, оставете настрани да постои така.

Нарежете месото на малки късчета и задушете в олиото в тава с керамично покритие при затворен капак на слаб огън, докато остане на мазнина.

Добавете ситно нарязания лук, черен пипер на вкус и маслото, запържете до омекване на лука и отстранете от огъня.

Настържете почистените моркови на ситно ренде и разпределете върху месото, без да разбърквате. Прецедете ориза от подсолената вода, добавете към него зеленчуковата подправка и разбъркайте.

Равномерно разстилате върху морковите ориза. Поставете ястието на силен огън и веднага налейте топла вода, колкото да се покрие ориза, посолете на вкус.

След като ястието започне да завира, намалете котлона, ястието се готви на слаб огън при затворен капак за около 15 минути.

Свалете готовото ястие от огъня и оставете така за около 10 минути.

В подходяща чиния за сервиране обърнете внимателно ястието и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар