Сладкиш с банани и кисело мляко

19/02/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач8616516
"Толкова вкусен и толкова лесен за приготвяне, че няма как просто да не го приготвите още днес "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 754
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте 4 яйца и 1 чаена чаша кристална захар, докато се получи пухкав бял крем. Прибавете 1 чаена чаша предварително пресято брашно, смесено с 1 бр. ванилия и 1 бр. бакпулвер.

Намажете с олио подходяща форма за печене и поръсете с брашно, за да не залепне блатът. Печете на 200 градуса, докато се образува кафява кора отгоре, а отвътре остане жълт. Извадете блата и го оставете да изстине напълно под хавлиена кърпа, за да се отлепи по-лесно.

Нарежете бананите на кръгчета. Смесете киселото мляко с 1 чаена чаша захар и разбивайте с миксера, докато захарта се разтопи. Оставете млякото в хладилника.

В тенджерка загрейте 1 ч.ч. вода и 2 ч.ч. захар, капнете 5 капки есенция от ром или прибавете две супени лъжици истински ром и 1 бр. ванилия. Сгъстете сиропа.

Извадете блата от формата и го разрежете на две, така че от 1 по- дебел блат да се получат 2 тънки. Напоете студените блатове с топлия сироп и намажете с няколко лъжици подсладено кисело мляко.

Подредете кръгчетата банани и отново полейте с няколко лъжици мляко.

Захлупете с втория блат и го надупчете на няколко места с вилица. С четка намажете страните на сладкиша с киселото мляко и накрая засейте целия сладкиш с останалото мляко.

Оставете да престои в хладилника една нощ.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар