Моят вкусен селски хляб

19/02/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1352137013754
"Нищо не сгрява душата така, както парче топъл селски хляб, който връща към най-светлите спомени от миналото "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 761
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • хладка вода - 350 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л (пълна)
  • сол - 1 ч.л (или 1 с.л ако обичате да е по солен)
  • олио - 3 с.л
  • типово брашно - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипвате малко от хладката вода, захарта, маята и една супена лъжица брашно. Оставяте да се активира на топло.

Пресявате брашното, сипвате солта и замесвате тесто с останалите продукти. Покривате тестото с кърпа и оставяте на топло да втаса.

Покривате тавите с хартия за печене и от тестото оформяте два хляба, с нож правите по три разреза а по ваш избор ги оформяте по дълги или обли.

Отново оставяте да втасат, мажете ги с малко олио и печете в загрята фурна на 170 градуса за около 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар