Тортиля с пресен чесън

19/02/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
"Няма как да устоите на това ароматно пролетно предложение, пригответе си го, а бялото вино ще бъде от нас "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 131
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Изчистените стръкове пресен чесън нарежете на парченца, дебели около 1 см. Запържете ги на слаб огън със зехтина и малко сол, докато омекнат (не трябва да се препържват).

2. Отцедете от мазнината.

3. Разбийте яйцата с малко сол и в дълбок съд ги смесете с отцедения от мазнина чесън, разбъркайте добре.

4. Върнете сместа в тигана, като преди това сте капнали в него няколко капки мазнина (за посоченото количество продукти добре е тиганът ви да е с диаметър 24 см, за да стане тортията с нормална дебелина. Ако разполагате с друг размер, може да увеличите или съответно да намалите продуктите. Също така е важно той да е с незалепващо покритие).

5. Оставете на тих огън, докато видите, че по ръбовете сместа побелява. Пробвайте да повдигнете малко вече повтвърдената тортиля, за да видите дали е готова от долната страна и дори отгоре да е още течна, не се притеснявайте.

6. С чиния или капак, по-големи от диаметъра на тигана, похлупете и обърнете тортилята, а след това отново внимателно я плъзнете в тигана, за да се приготви и от другата страна (ако при обръщането леко се разтече, няма нищо). Гответе отново на тих огън няколко минутки, като пак си проверявате със шпатулката дали отдолу е получила приятния загар. Когато това се случи, нашата тортиля е готова.

7. Прехвърлете в чиния и гарнирайте с хамона, прошутото, сирене или кашкавал. С шунка също се получава много добра комбинация.

Пожелавам ви приятен апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анелия Терзиева
Много апетитно!Браво!
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв