Вити банички с домашна майонеза

19/02/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"За отлични резултати и страхотен вкус - спазвайте рецептата и дайте лайк на автора!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции13
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 290
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • сирене - 300 г (по - меко или обезсолено)
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - за намазване
  • За майонезата
  • прясно яйце - 1 бр.
  • олио - 200 мл
  • сол - 1 к.л.
  • лимонена киселина - 1 щипка (или супена лъжица лимонов сок)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме майонезата. В дълбок и тесен съд слагаме всички продукти, взимаме пасатор и почваме да разбиваме, като първо изчакваме няколко секунди, а после почваме да движим пасатора нагоре - надолу. За по-малко от минута майонезата е готова.

В купа разбиваме 3 от яйцата и добавяме майонезата, разбиваме с тел или миксер. Натрошаваме сиренето, а в купичка слагаме 5 пълни лъжици от киселото мляко и содата, които после добавяме към останалата смес. Всичко разбъркваме хубаво с лъжица.

Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор или на 180 без.

Взимаме по една кора, мажем с малко олио и поръсваме от сместа. Завиваме на охлювче, но не много стегнато, и слагаме в намазнена тава. Така процедираме с всички кори или докато свърши плънката.

Тогава разбиваме останалото яйце с останалото кисело мляко и с лъжица поръсваме върху баничките (най-вече там, където ни се вижда сухо).

Печем на предварително загрята фурна за около 30 минути до готовност, може и да проверим с клечка за зъби.

Готовите банички консумираме както топли, така и студени - всякак са вкусни и меки!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар