Гювечета с пилешко филе и сок от туршия

19/02/2017
"Сещате ли се за по-вкусно приложение на соса от туршията, защото не ни се вярва да намерите Хапвайте с удоволствие и споделяйте с приятели!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 3 гювечета и се разпределят по равно в тях.

Пилешкото филе се измива, подсушава и изпича на тиган, скара или на жар. Нарязва се на парчета.

На дъното на гювечетата се поставя сиренето, върху него доматите - по 5. с. л. във всяко гювече. После пилешкото филе, нарязаните на парчета печени чушки.

Отгоре се поставят предварително обелените и полусварени нарязани на кубчета картофи. Поръсва се с босилека и мащерката. Върху тях се слага предварително бланширания за 2-3 минути карфиол.

Наредените продукти се заливат с по 5 с. л. сок от туршия (правена е с оцет, захар и сол). Слага се лютата чушка и по 1 с. л. олио.

Гювечетата се захлупват (да са сухи отвън) и се поставят в незагрята фурна. Готвят се 20-25 минути. 3-4 минути преди да са сготвени, в гювечетата се чуква по 1 яйце и се връща във фурната, докато се изпече.

Сол не е необходима, достатъчно се овкусяват продуктите, но ако все пак имате нужда от още, посолете допълнително.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар