Класически палачинки по баварски

19/02/2017
Emilia Krumovaот Emilia KrumovaНовак
"Стане ли дума за палачинки, сме готови на всичко, за да опитаме поне още една, а по тази рецепта може да приготвите цели 15 "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 130
  • Преглеждания за месеца404
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В по-голяма купа разбърквате яйцата със силиконова бъркалка, добавяте захарта и солта.

След това прибавяте 100 мл мляко, 100 мл вода и 100 г брашно, разбърквате до хомогенна смес и пак прибавяте останалите 100 мл мляко, 100 мл вода и 100 г брашно.

Разбърквате непрекъснато и добавяте олиото.

Когато сместа е готова, поставяте в хладилника за половин час.

Загрявате котлона на средна температура, намазвате тефлонов тигана с масло и поставяте един черпак от сместа и разливате навсякъде, когато палачинката се отлепи от тигана, с дървена шпатула обръщате от другата страна.

По този начин приготвяте всички палачинки - излизат 15 бр.

Плънката е от течен шоколад, а може да приготвите сладко, сирене или друго според вашите предпочитания.

В Бавария ги предпочитат с течен шоколад.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Emilia Krumova
Emilia Krumova
20.02.2017 12:28
Здравейте Мария Симеонова , не съм сравнявала рецептата с други , но аз живея в Германия в момента и от три години ги правя по тази рецепта , която ми е дала моята съседка а тя е възрастна германка и казва че я знае от нейната майка и много се гордее с нея и черпи всички в блока с тях .
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Няколко пъти чета тази рецепта и така и не схванах кое им е баварското на тези палачинки. Да има разбити белтъци на сняг и да се прибавят- не, да са на парчета за да бъде Кайзершмаррн - не, да са изпечени във фурна с много масло - не.... това са си най-обикновени палачинки с гръмко заглавие, "Баварски", но с плънка от течен шоколад. Нищо повече. Хубава обикновена рецепта за едни палачинки са, нищо по-различно не е.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв