Гювеч Асорти

19/02/2017
Цветанка Цветанова
отЦветанка ЦветановаПомощник Готвач4833176
"Не жалете месото и не бързайте да го вадите от печката - ето така ще направите най-вкусния гювеч!"
Приготвяне40 мин.
Готвене210 мин.
Общо250 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на шайби, смесват се с граха и се объркват с брашното. Заливат се с малко вода да се разтвори брашното.

Свинските гърди се запържват леко в мазнина. Поставят се и пилешките да се запечатат.

На дъното на гювеча се слагат картофите, нарязани на полумесеци, морковите - на колелца, и леко се поръсва със сол.

Джоланът се нацепва и се поставят скилидките чесън в него. Натърква се с червения пипер.

Свинските и пилешките гърди, нарязани на ленти, се поставят по края, а джоланът - в средата на гювеча.

Полива се с доматения сок, поръсва се с останалите подправки. Мазнината, в която е запържвано месото, се прибавя на струйка.

Наръсва се с всички сухи подправки. Добавя се 400 мл вода. Гъбите и грахът се изсипват най отгоре. Пече се на 170 градуса 3 часа и половина.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар