Гювеч Асорти

19/02/2017
"Не жалете месото и не бързайте да го вадите от печката - ето така ще направите най-вкусния гювеч!"
Приготвяне40 мин.
Готвене210 мин.
Общо250 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • джолан - 1 цял около (1.200 кг)
  • свински гърди - 400 г нарязани на ленти
  • пилешки гърди - 500 г (леко сварени)
  • гъби от буркан - 200 г
  • грах - 100 г
  • лук - 2 големи глави
  • чесън - 10 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • захар - 2 с.л.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • картофи - 5 средни
  • люти чушлета - 2 сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на шайби, смесват се с граха и се объркват с брашното. Заливат се с малко вода да се разтвори брашното.

Свинските гърди се запържват леко в мазнина. Поставят се и пилешките да се запечатат.

На дъното на гювеча се слагат картофите, нарязани на полумесеци, морковите - на колелца, и леко се поръсва със сол.

Джоланът се нацепва и се поставят скилидките чесън в него. Натърква се с червения пипер.

Свинските и пилешките гърди, нарязани на ленти, се поставят по края, а джоланът - в средата на гювеча.

Полива се с доматения сок, поръсва се с останалите подправки. Мазнината, в която е запържвано месото, се прибавя на струйка.

Наръсва се с всички сухи подправки. Добавя се 400 мл вода. Гъбите и грахът се изсипват най отгоре. Пече се на 170 градуса 3 часа и половина.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар