Сладки за диабетици

31/03/2012
"Захарният диабет не е основателна причина да се откажете от сладкото. Вижте и нашето здравословно предложение!"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 169
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • захар - около 1 ч.ч. диабетична фруктова захар
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл
  • сода - 1 амонячна + щипка бикарбонат
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1 ч.л. или по - малко
  • брашно - за меко тесто
  • сладко - за слепване, с подсладител
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното със содата, бакпулвера и захарта. Направете посредата кладенче и долейте мазнината.

Разтворете амонячната сода в топлата вода и прибавете и нея заедно с ванилиите и канелата. Замесете гладко и меко тесто, което трябва да почива около 30 минути.

След това го разточете на тънка кора и с помощта на форми или чаша изрежете фигурки. Ако ще ги слепвате, е добре 1/2 от формите да са с отвор.

Подреждайте сладките върху хартия за печене и сложете да се изпекат в предварително загрята до 175 градуса фурна до леко порозовяване. Готовите сладки трябва да останат със светъл цвят.

След това по желание може да ги слепите със сладко за диабетици. Оставете готовите сладки да престоя 2-3 дни преди да поднесете, за да омекнат добре.
подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!