Ризото с царевица и пиле

31/03/2012
Валена
отВаленаНовак
"Ето това ризото грабна сърцето ни, г-н Кулинарен полицай "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 719
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете до омекване накълцания лук. Добавете ориза и разбъркайте, докато се запържи, след което долейте бульона.

Щом кипне, намалете, сложете капака и след около 10 минути добавете нарязаното пилешко и царевицата, като добре объркате. По-желание можете да сложите и малко грах и броколи, ако желаете да има повече зеленчуци.

Оставете да се задушава още 5 минути и щом оризът попие течността, добавете сметаната и подправки на вкус.

След около 2-3 минути снемете от котлона и объркайте с настърганите сирена. Сложете капака и оставете поне 10 минути така да се запари. Поднесете с прясно накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Катя Енчева
Катя Енчева
10.01.2014 17:18
Не, не е пре4дварително сварен, само се измива в 2-3 води , оцежда се добре и се запържва до прозрачност с непрекъснато бъркане и после се долива бульона...
0
0
katerina
katerina
15.11.2013 14:55
не се споменава обаче дали ориза трябва да бъде предварително сварен???
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв