Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с царевица и пиле

Ризото с царевица и пиле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Ризото с царевица и пиле1 / 2
31/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Ето това ризото грабна сърцето ни, г-н Кулинарен полицай"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 350 г сварено
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 400 г Арборио (Arborio)
  • царевица - 1 ч.ч. сладка
  • бульон - 750 мл пилешки
  • сметана - 125 мл готварска
  • сирене - 120 г настърган Чедър или кашкавал
  • пармезан - 40 г настърган
  • сол
  • черен пипер - млян
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете до омекване накълцания лук. Добавете ориза и разбъркайте, докато се запържи, след което долейте бульона.

Щом кипне, намалете, сложете капака и след около 10 минути добавете нарязаното пилешко и царевицата, като добре объркате. По-желание можете да сложите и малко грах и броколи, ако желаете да има повече зеленчуци.

Оставете да се задушава още 5 минути и щом оризът попие течността, добавете сметаната и подправки на вкус.

След около 2-3 минути снемете от котлона и объркайте с настърганите сирена. Сложете капака и оставете поне 10 минути така да се запари. Поднесете готовото ризото с прясно накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя Енчева
Катя Енчева
Не, не е пре4дварително сварен, само се измива в 2-3 води , оцежда се добре и се запържва до прозрачност с непрекъснато бъркане и после се долива бульона...
10.01.2014 17:18
katerina
katerina
не се споменава обаче дали ориза трябва да бъде предварително сварен???
15.11.2013 14:55