Супа от заешко месо

31/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 549
  • Преглеждания за месеца999
  • Преглеждания за седмицата218
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заешко месо - около 400 г
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена
  • ориз - 3/4 к. чаша
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • олио - 50 мл
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото на малки парчета, залейте го със студена вода, около 1, 5-2 л, и сложете да ври на умерен огън.

Оберете пяната, след като заври и добавете нарязаните лук, морков, чушка и олиото. Когато месото се свари, добавете измития ориз и посолете на вкус.

Оставете да къкри, докато оризът уври, добавете черен пипер, червен пипер и накрая магданоз.

Свалете супата от котлона и след 2-3 минути я застройте с разбитите кисело мляко, оцет и яйце.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Krasimir
Krasimir
12.12.2013 13:22
харесва ми.Много е добра с ракийка
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв