Петле на жар

19/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме петлето на порции, като всяка порция я обезкостим. Слагаме месото в голяма купа и го поръсваме с подправките.

Оставяме го да престои 4-5 часа. След това изпичаме месото на жар (може и на скара) от всички страни.

Когато всичкото месо е изпечено го слагаме в подходящ съд и го заливаме с горещия пилешки бульон, разтворен в 2 ч.ч. вода и го оставяме да къкри на тих огън под капак до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!