Петле на жар

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Петле на жар1 / 2
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • черен пипер
  • мащерка
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • бульон - 1 бр. пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме петлето на порции, като всяка порция я обезкостим. Слагаме месото в голяма купа и го поръсваме с подправките.

Оставяме го да престои 4-5 часа. След това изпичаме месото на жар (може и на скара) от всички страни.

Когато всичкото месо е изпечено го слагаме в подходящ съд и го заливаме с горещия пилешки бульон, разтворен в 2 ч.ч. вода и го оставяме да къкри на тих огън под капак до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: