Ориз с пиле и гъби

20/02/2017
daritt
отdarittНовак75
"Хапвайте вкусно и без угризения - това ястие е пръв приятел на стройната фигура "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо в подсолена вода, накъсваме на парчета и нареждаме в тавата.

Задушаваме гъбите в малко олио докато си пуснат сока. В дълбок тиган задушаваме лука в малко олио,
след като лукът започне да се пържи, добавяме измития ориз, пържим докато стане прозрачен.

Прибавяме задушените гъби, щипка черен пипер, сол на вкус и шепа стрита чубрица.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавата върху пилешките късчета. Заливаме ориза с пилешкия бульон, сока от гъбите и гореща вода, ако е необходимо (общо 4 ч.ч. и половина течност).

Печем на 200 градуса докато водата изври (около 30 минути).подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар